snapshot_564033f8_d6456fbd-1.jpg

Aamulla Katy heräsi hieman huonovointisena, mutta kuitenkin rauhallisena. Hän oli vielä hieman tokkurassa, eikä muistanut edellispäivän kauheuksia. Sairaanhoitaja tuli kuitenkin piakkoin herättelemään häntä.

– Huomenta! Täällähän ollaankin jo hereillä. Mites voit? Näytät ainakin hieman paremmalta kuin eilen. Minä olen muuten Emma, yksi sairaanhoitajista tässä sairaalassa. Mutta keskitytäänpäs sinuun. Onko olo hyvä? Pirteän kuuloinen Emma sanoi.

– Olo on ihan hyvä, Katy vastasi. Hieman vain huimaa.

– Nouseppa ylös niin viedään sinut lääkärin luokse, Emma jatkoi.

snapshot_564033f8_76457030-1.jpg

Katy nousi ylös ja Ella mittaili häntä päästä varpaisiin.

– Noin, hyvä. Nyt voisit käydä vaihtamassa hieman vaatteita ja sitten mennään lääkärin luokse. Muistatko muuten mitään eilisestä? Ella kysyi hieman uteliaana.

Katy muisti hetkessä eilisen päivän kaameudet. Hän mutisi nopeasti, ettei halua puhua siitä ja lähti vaihtamaan vaatteita.

snapshot_564033f8_76457085-1.jpg

Vaatteet vaihdettuaan Katy lähti kohti lääkärin huonetta. Kamala päänsärky alkoi taas vaivata Katya. Hän ei halunnut muistaa eilistä, hän halusi vain, että kaikki on hyvin. Kohta Katya alkoi hieman huimata, mutta hän ei välittänyt siitä, vaan meni Emman saattamana lääkärin huoneeseen.

snapshot_564033f8_96456ec8-1.jpg

– Rouva Viitala otaksun? lääkäri sanoi juhlavan kuuloisesti. Onko olo hyvä? Huimausta? Päänsärkyä? Kipua kenties jossain muualla?

– Olo on ihan hyvä, päätä vain hieman särkee, Katy sanoi.

– Hyvä, hyvä. Päänsärky on aivan luonnollista, koska saatoitte lyödä päänne. Mutta kertokaas mitä oikein tapahtui. Uskoisin, että jotakin vakavaa, koska ette ole mitenkään hyvässä kunnossa.

snapshot_564033f8_b645715c-1.jpg

– Hmm.. En haluaisi puhua siitä juuri nyt. Olen niin väsynyt.. Katy sanoi surullisesti.

– Jaaha, jaaha. Noh, kerro myöhemmin sitten. Ei mitään kiirettä. Voitte mennä takaisin lepäämään, jos tahdotte. Mielestäni olette aivan kunnossa, Lääkäri sanoi.

snapshot_564033f8_96457230-1.jpg

Katy nousi ylös ja oli jo lähdössä, mutta päätti sitten kurkistaa peiliin. Peilistä kurkisti takaisin valtavan mustelman täyttämä silmä ja arpiset kasvot. Katy kauhistui ja kääntyi nopeasti pois peililtä.

– Se kamalus, miten hän pystyi tekemään minulle näin? Kai Ashley on kunnossa? Katy kysyi huolestuneena.

– Tyttärenne on täysin kunnossa. Pysykää vain rauhallisena. Se joka teki teille pahaa ei pääse tänne. Voitte olla täällä niin kauan kuin haluatte. Ei mitään hätää, lääkäri lohdutteli.

 

snapshot_564033f8_1645719a-1.jpg

– Minua jotenkin huimaa, Katy sanoi sekavasti. Lääkäri katsoi häntä huolissaan ja yritti saada Katya istumaan johonkin. Katy ei kuitenkaan ehtinyt istumaan asti, kun hän jo kaatui lattialle.

– Ella ja Kari! Heti tänne! Rouva pyörtyi, lääkäri huusi. Ella ja lastenlääkäri Kari juoksivat paikalle ja veivät Katyn takaisin lepäämään.

snapshot_564033f8_1645738c-1.jpg

Katyn levätessä Ashleylla oli seuraa. Lastenlääkäri Kari Nieminen piti lapsesta huolta. Ashley oli päässyt sairaalan lastenosastolle lepäämään ja leikkimään. Nyt tyttöä kuitenkin jälleen väsytti ja oli aika mennä nukkumaan. Karia huoletti, miten tytölle kävisi. Katy vaikutti Karista ailahtelevaiselta ja lapsen isästä ei ollut tietoakaan. Karin täytyisi tehdä pieniä toimenpiteitä..

snapshot_564033f8_96457022-1.jpg

Muutaman tunnin kuluttua Katy heräsi. Nyt ei enää huimannut eikä päätä särkenyt. Sairaanhoitaja Ella tuli puhumaan Katylle:

– Huomenta jälleen. Kuten tiedät Ashleykin on täällä sairaalassa. Hän ei kuitenkaan voi olla täällä kovinkaan kauaa, koska lapsia emme saa pitää sairaalassa ilman sairautta tai muuta vastaavaa. Heidän kehitykselleen ei tee hyvää olla sairaalassa kovinkaan kauaa. Lastenlääkäri Kari on sitä mieltä, että Ashleyta ei vaivaa mikään, joten hänet pitäisi lähettää kotiin. Missä Ashleyn isä asuu?

Katy jäykistyi ja kylmät väreet kulkivat pitkin hänen selkäänsä. Ashleyta ei voisi lähettää kotiin sitten millään! Ei sen vaarallisen miehen luokse! Katy ajatteli.

– Ashleylla ei ole isää, Katy valehtehteli.

– Miten niin ei ole? Rouvahan on naimisissa ainakin sormuksesta päätellen! Minulle ei kannata valehdella. Kertokaa totuus hyvä rouva. Miksi Ashleyta ei voi lähettää kotiin?

Katy kertoo Ellalle miten Mikael pahoinpitelee häntä. Ella ymmärtää ja lupaa puhua muille.

snapshot_564033f8_36459dc1-1.jpg

Aivan Katyn huomaamatta hänen huonetoverinsa ilmestyy paikalle.

– Hei, minä olen Greta. Sinä olet varmaankin Katy Viitala, tai sellaista ainakin olen kuullut, Greta niminen nuori nainen sanoi.

Katy katseli tätä naista kummastuneena. Mitä tuntematon ihminen hänelle tulee puhumaan? Katy meni lepäämään sängylle ja Katy meni loikoilemaan viereiselle sängylle.

– No, kerropa minulle nyt mitä sinulle on tehty, Greta sanoi ystävällisesti.

Katy oli hetken hiljaa, mutta päätti sitten kertoa Gretalle kaiken. Greta kauhisteli Katyn kohtaloa ja haukkui Mikaelin pystyyn. Greta oli selvästi nuori nainen, jolla oli paljon sanottavaa.

– Nyt minä olen kertonut itsestäni, niin eikö olisi sinun vuorosi? Miksi sinä olet täällä? Katy kysyi uteliaana.

 

Siinä oli sitten 4. jakso. Toivottavasti piditte. Ensi jaksossa kerron teille tästä Gretasta...